Personal

Aleix Millet Sargatal

  • Tècnic superior en Gestió i organització de recursos naturals i paisatgístics (Pont de Suert)
  • Màster en Gestió de fauna i conservació de recursos naturals biòtic al IUSC (International University Study Center)
  • Postgrau de tècnic superior en Medi ambient al IUSC (International University Study Center)
  • Postgrau en Interpretació ambiental i del patrimoni a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya)

L’ Aleix va començar a col·laborar l’any 2003 amb la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya com a tècnic de fauna i gestor d’espais naturals, principalment en la finca més emblemàtica, l’Espai Natural Muntanya d’Alinyà, i donant suport tècnic en altres finques. Des de llavors ha realitzat diversos projectes relacionats directament en la gestió i conservació de diverses espècies i del seu hàbitat. Els projectes més destacables en què participa com a tècnic són: la reintroducció del voltor negre a Catalunya, projecte pioner, encapçalat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Generalitat de Catalunya. Gestor de punts d’alimentació suplementaris per a aus necròfagues. Reintroducció del conill de bosc com a recurs tròfic per a rapinyaires. Control de l’evolució de les poblacions de necròfags i rapinyaires a la finca d’Alinyà i àrees d’influència. Estudis d’impacte ambiental de parcs eòlics en la població d’aus rapinyaires. Com a tècnic de camp ha treballat també amb altres espècies emblemàtiques com el mussol pirinenc i el gall fer, entre d’altres. Paral·lelament, també s’ha dedicat a temes d’educació ambiental, tutor d’estudiants en pràctiques i la divulgació d’alguns dels projectes portats a terme.

aleix1

Cristina Sellarés de Pedro

  • Biòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona
  • Màster en Conservació de Fauna Salvatge per la Universitat de Napier (Escòcia)

La Cris van cursar el darer any de la llicentiatura de Biologia a la Universitat de St Andrews, Escòcia, on va treballar com a biòloga marina en estudis de pinnípedes, cetacis i aus pelàgiques. Va continuar en aquesta línia de treball a Noruega, el Mar del Nord i les Illes Malvines. Posteriorment va iniciar una nova etapa professional centrada en la gestió de poblacions d’aus amenacades, aprenent tècniques de cria en captivitat a centres com el Durrell Wildlife Conservation Trust i el National Birds of Prey Centre (Anglaterra) i col.laborant en reintroduccions d’aus amenacades com l’Aliga pescadora, el Pioc salvatge i el Gratapalles (al Regne Unit) i el Xoriguer de Maurici (a l’Oceà Indic). També ha dut a terme projectes de recerca com l’estudi de la reproducció de l’Aliga perdiguera i de l’Arpella comuna amb càmeres niu, i seguiment de migracions amb anellament científic a vàries estacions de camp. Actualment la Cris treballa per a la National Trust com a coordinadora del projecte Birds On The Edge, dedicat a aturar l’extinció d’aus a l’illa de Jersey per mitjà de la restauració d’hàbitats costaners, la gestio d’espècies amenacades i la reintroducció de la Gralla de bec vermell.

cristinaperfil35

Marcelo Brongo

  • Màster en Biodiversitat per la Universitat de Barcelona
  • Biòleg per la Université du Québec à Montréal (Canadà)
  • Anellador expert per l’Institut català d’ornitologia (ICO)

El Marcelo col·labora a differents projectes d’investigació, conservació i educació que al llarg de la seva trajectòria l’han portat del Canadà fins a Espanya, França, Suècia passant per Mèxic. Al Canadà es dedica a la conservació d’un bosc de ribera i àrea de decans per a aus migratòries a la perifèria de Montreal. Participa també en treballs d’investigació sobre el pico ártico (Picoides arcticus) al Parc nacional de Grands-Jardins. A Mèxic, publica diversos articles de divulgació sobre el tràfic il·legal d’aus i fa anellament als estats de Querétaro i d’Oaxaca. Des de 2002, Marcelo viu a Barcelona, lloc en què s’especialitza en l’anellament d’aus i obté el carnet d’anellador expert el 2010. Aquell mateix any, comença a col·laborar amb el Museu de Zoologia de Barcelona en un estudi sobre la muda hivernal del lluer (Carduelis spinus) en els seus anys d’invasions. El 2011 funda y coordina una estació d’anellament a l’Illa d’Audi (reserva faunística del Parc natural del Delta de l’Ebre). Col·labora també amb investigadors de l’Estació Biològica de Doñana sobre un estudi dels àcars presents al plomatge del passeriformes. Finalment, des de 2012, imparteix cursos d’iniciació en l’anellament d’aus a diferents racons de Catalunya.

marceloperfil